Hvis du er på udkig efter en seng til dig og din partner, så kan en seng 160×200 være det rette valg for jer. En 160×200 seng er en mindre udgave af en dobbeltseng, hvor en normal dobbeltseng måler 180×200, og derfor er der 20 cm forskel i bredden. Dette lyder måske ikke som meget, men det kan spare plads, hvis man har mangel på dette i soveværelset.

Herunder kan du se vores udvalg af 160×200 boxmadrasser

Boxmadras redt op

Hvilken seng er den rette for dig?

En af de største fordele ved en 160×200 seng er, at disse ofte er bygget af to individuelle madrasser. Det vil sige, at et par kan få hver sin madras, der passer specielt til den individuelle kropstype. Dermed er der ikke en, der skal gå på kompromis. En 160×200 seng er ligeledes en oplagt “dobbeltseng”, hvis man bor alene, men gerne vil have plads til, at folk kan overnatte fra tid til anden.

Hos Sengeland tilbyder vi både elevations- og kontinentalsenge i 160×200:

    • Elevationsseng – Til dig der ser tv, læser en bog eller spiser morgenmad i sengen, er en elevationsseng det perfekte valg. Man kan uden besvær få en behagelig siddestilling, hvor man kan få støtte i hele kroppen. Hvis du har rygproblemer eller besvær i hverdagen, er en elevationsseng også det ideelle valg. Det er let at justere sengen, så man kan få en tilpasset soveposition. Samtidig kan det også være lettere at komme ind og ud af sengen, når man får hjælp via el-motoren i elevationsbunden.

 

  • Kontinentalseng – Til dig der ønsker en ekstra høj komfort, er en kontinentalseng det rette valg. En kontinentalseng er bygget af metoden “lag-på-lag”. Sengen består af en stor mellemmadras, en fyldt topmadras og de individuelle madrasser. Denne kombination giver en god støtte til din krop hele natten, samt en god nattesøvn.

Se kontinentalsenge herSe elevationssenge her Se boxmadrasser her


Valg af madras

Hvor høj er du, og hvad vejer du? Det er to essentielle spørgsmål, som er gode at kende svarende på, når man skal vælge den rette madras til en 160×200 seng. Nedenstående er en guide til, hvordan du vælger en passende til madras til netop din krop.

Vægt

vægtDin vægt afgør hvilken grad af hårdhed din kommende madras skal have. Vi tilbyder flere grader af hårdheder i flere af vores modeller. Årsagen til at man skal vælge dette, skyldes at ryggen skal ligge lige – både når du ligger på siden og på ryggen.

Hvis man vejer mindre end gennemsnittet, bør man vælge en blødere madras. Omvendt hvis man vejer mere end gennemsnittet, bør man vælge en meget hårdere madras. Dermed er du sikret at din rygsøjle bliver holdt vandret, uden at du synker ned i madrassen.

Det er selvfølgelig også vigtigt at tage personlige behov med i overvejelsen, når man skal vælge hårdheden af ens madras. Hvis man før i tiden har fået ondt i ryggen af en hård madras, så er det vigtigt at lytte til de tegn, som kroppen giver.

Højde

HøjdeDin højde er afgørende for, hvor lang madrassen skal være. Som hovedregel skal din madras være 10 cm længere end dig selv. Hvis du er over 190 cm, bør du derfor overveje en ekstra lang seng. Når du skal teste din fremtidige 160×200 madras, skal du holde øje med tre ting:

    • Får din lænd ordentlig støtte? Man bruger utrolig mange kræfter på at holde sin ryg oppe. Derfor skal man have en madras, der følger svajet i ryggen. Hvis du oplever et hulrum ved lænden, skal du have en blødere madras.

 

    • Ligger din rygsøjle vandret? Det kan få konsekvenser og give rygsmerter, hvis du ikke får en ordentlig støtte. Derfor skal din talje støttes, hvilket vil sige at dine skuldre og hofte skal synke ned i madrassen.

 

  • Kan du vende dig i sengen? Hvis du har besvær ved at dreje dig i sengen, er dette en indikator på, at madrassen er for blød.

Vejledning til en 160×200 seng hos Sengeland

Hos Sengeland ønsker vi, at du får en god nattesøvn i din seng, og vi står derfor klar til at vejlede dig omkring den rette 160×200 seng. Derfor er du altid velkommen til at komme ned i vores butik i Sønderborg og prøve din fremtidige madras.

Hvis du ikke har mulighed for dette, kan du bestille en seng direkte hjem til din dør. Inden du bestiller, kan du blive guidet til det rette valg, og efterfølgende har du 30 dage til at afprøve sengen. Dog skal du huske, at hvis den købte seng ikke er det rette valg, skal den sendes tilbage i original emballage. Dermed sørger vi for, at du får den rette seng og en god nats søvn!