Der findes mange forskellige typer af senge, men i Danmark er vi gladest for at sove på boxmadras. Det er i hvert tilfælde den type seng, som flest danskere får deres nattesøvn i. Den altoverskyggende fordel ved at købe en boxmadras, er prisen. Du får nemlig urimelig meget seng til prisen, når du investere i en boxmadras. Det skyldes især at sengerammen er indbygget i sengen, og alt du derfor behøver foruden en boxmadras, er ben til denne. En boxmadras er dermed også nem at rykke rundt på eksempelvis i forbindelse med rengøring. Boxmadrasser kommer desuden i adskillige størrelser. Hos Sengeland kan du både købe boxmadras som enkeltmandsseng i størrelsen 90×200. Vi sælger ligeledes boxmadrasser som King Size senge i størrelsen 180×200. Vi har desuden madrasser i mange forskellige størrelser derimellem. Under udvalget af boxmadrasser herunder, finder du en guide til, hvordan du vælgder den rette boxmadras for dig.

Herunder kan du se vores udvalg af boxmadrasser


Boxmadrasser

Lapur boxmadrasBoxmadrasser er blevet et meget populært valg for danskerne, når der skal vælges en seng. Det er også et ganske fornuftigt valg, når man ser på, hvordan en boxmadras er opbygget, og hvilke fordele den har. En boxmadras er nem at have med at gøre, da den ikke består af så mange komponenter, som mange andre typer af senge gør. Den består helt enkelt kun af to dele: en madras med en fast ramme i træ, og ben, som kan monteres på. En fast ramme gør, at fjedre og indhold holdes konstant og stabilt, og madrassen kan holde til vægten, når man sover i den.

Der er også mange andre fordele at hente ved at vælge en boxmadras. Den mest åbenlyse fordel er selvfølgelig prisen. Det er væsentligt nemmere at finde en god seng til en overkommelig pris ved at gå efter en boxmadras.D og skal det siges, at selv om boxmadrassen er en billig seng, går du ikke på kompromis med sengens høje kvalitet. Derudover kan en boxmadras også være en rigtig god ide, hvis du gerne vil have en hel seng uden “revnen” i midten. En boxmadras fås som en hel madras og i mange størrelser, så du kan få lige præcis den størrelse, som passer til dit behov. Disse er nogle af grundene til, at boxmadrasserne er blevet så populære som de er.


Valg af størrelser

De to helt essentielle ting du skal overveje, inden du køber en boxmadras, er hvilken størrelse den skal have, og hvor hård/blød madrassen skal være. Dette kan du i de fleste tilfælde selv bedømme ved bare at se på din nuværende madras og vurdere, om du skal have en madras i samme størrelse og fasthed. Derudover kan du også selv vurdere disse ting ud fra din egen (eller din partners) kropsbygning – dvs. højde og vægt samt dit/jeres personlige behov. Hvis du sover på en forkert madras, kan det føre til ondt i ryggen om natten. Sengeland tilbyder hjælp og rådgivning om madrasser til dårlig ryg.

Som udgangspunkt skal du have det med i overvejelsen, at du bør vælge en seng, som er mindst 10 cm. længere end det, du eller din partner måler i højden (gå efter den højeste af jer). Ligeledes bør senge være så bred som I finder passende til jer (tænk her på jeres kropsbygning og behov for plads til at brede jer). Du bør altså kun vælge en seng, der er over 200 cm. lang, hvis du eller din partner er 190 cm. høj eller over. Derudover er der ingen grund til at vælge en seng, som er for lang, da dette er unødvendigt, optager meget plads og typisk koster mere i prisen. Herunder får du en liste over alle størrelserne af boxmadrasser samt en beskrivelse af hver, så du kan vælge lige præcis den størrelse, som passer bedst til dig.


Forskellige størrelser af boxmadrasser

Herunder har vi lavet en oversigt over, hvilke størrelse boxmadrasser finder i. Hos Sengeland forhandler vi de mest populære størrelser.


Boxmadras til lille enkeltmandsseng

Lille boxmadras

Bredde: 60/70
Længde: 190/200/210/220

Disse størrelser er de mindste størrelser, der findes. Størrelserne passer bedst til et barn, som ikke har brug for så meget plads. Dette kan være den perfekte boxmadras til børneværelses i det lille hjem.

Find små boxmadrasser her


Boxmadras til normal enkeltmandsseng

Enkeltmandsseng

Bredde: 80/90
Længde: 190/200/210/220

Disse størrelser er en typisk enkeltmandsseng og passer til et stort barn eller en voksen, der ikke er alt for bred i kropsbygningen. Denne størrelse boxmadras er et af de mest populære valg, hvis man ikke så meget plads i børne- eller soveværelset.

Find enkeltmandssenge her


Boxmadras til stor enkeltmandsseng

Lidt større end enkeltmandsseng

Bredde:100/120
Længde: 190/200/210/220

Disse størrelser er nogle lidt større enkeltmandssenge eller en lille trekvart seng, som passer til store børn, men også voksne med en relativt bred kropsbygning, som har behov for meget plads. Denne boxmadras kan derfor betragtes som en bred enkeltmandsseng.

Find store enkeltmandssenge her


Boxmadras til halvandenmandsseng

Halvandenmandsseng

Bredde: 140
Længde: 190/200/210/220

Denne størrelse kaldes også for en trekvart seng eller en halvandenmandsseng. Denne størrelse passer typisk til en person, som har en bred kropsbygning, eller som har behov for meget plads. Hvis du typisk sover alene, dog med overnattende gæster fra tid til anden, kan du med fordel overveje at købe denne størrelse. En halvandenmandsseng kan også bruges af et par, hvis begge ikke har behov for meget plads. Hvis I har forskellige krav, er det dog bedst at vælge en dobbeltseng.

Find halvandenmandssenge her


Boxmadras til dobbeltseng

Dobbeltseng

Bredde: 160/180
Længde: 200/210/220

Disse størrelser kaldes for dobbeltseng, og som navnet antyder, så passer den til to personer. Sover du med en partner hver nat, er disse størrelser mest anbefalet. Den store udgave passer til jer, som har behov for større plads til at brede jer i. Hvis du har meget plads i dit soveværelse, kan en dobbeltseng også bruges til dig alene, som blot får overnattende gæster fra tid til anden.

Find dobbeltsenge her


Boxmadras redt op

Andre overvejelser ved valg af boxmadrasser

Boxmadras med hovedpudeDu bør også overveje fastheden af den madras, som du skal ligge på. Dette kan vurdere ud fra din eller din partners vægt. Hvis du vejer under 75 kg, skal du vælge en madras med Pocket Fjedre, som har medium fasthed. Hvis du vejer 75-95kg, er det en god idé at vælge en madras med Pocket Fjedre, som er faste. Og hvis du vejer mere end 95kg, så det bedst at vælge vores faste Multipocket Fjedre.

Valget afhænger naturligvis også af, hvor meget plads du rent faktisk har i soveværelset til en ny seng. Det kan altid være rart med en rigtig stor seng, men hvis det er svært at komme rundt i værelset, er det måske ikke det rigtige valg. Derimod skal man heller ikke vælge en seng, der er alt for lille, idet man skal have plads til at brede sig om natten og dermed kan sove mest komfortabelt. En alt for lille seng vil skabe en uharmonisk søvn, der hæmmes af den manglende plads til at bevæge sig. Mest vigtigt er pladsen, når der skal ligge to personer på sengen. Derfor bør man ikke vælge en alt for lille seng, hvor man kæmper om pladsen og dermed vækker hinanden. En god boxmadras skal altså hverken være for stor eller lille, men tilpasset til lige præcis dine eller jeres behov.

Hos Sengeland har vi et stort udvalg af boxmadrasser i alle størrelser til overkommelige priser. Du kan med garanti finde lige netop den boxmadras, som passer til dig, her på hjemmesiden. Du er også altid velkommen til at komme ned i vores butik i Søborg, hvor vi står klar med rådgivning omkring den perfekt boxmadras til dig. På denne måde har du ligeledes mulighed for at prøve både fasthed, hårdhed og størrelse.


Kontakt Os

Lad os hjælpe jer med at finde jeres næste boxmadras. Vi foretrækker, at I kommer ned i vores butik i Søborg, da det er nemmere at finde den rette løsning, når man kan se, røre og prøve vores senge. Vi har åbent alle dage med undtagelse af onsdag, hvor vi holder lukket.

Sidder du med nogle spørgsmål nu, er du også mere end velkommen til at ringe til os på telefonnummer 42 91 21 00.