Når det kommer til at vælge den rette seng, er det altafgørende, at du går efter god komfort og en god nattesøvn. Valget af seng kan nemlig have stor betydning for, hvordan du sover om natten. En god seng, som giver dig optimal komfort og støtte om natten, giver dig samtidig muligheden for at få en god nattesøvn hver dag. Med en god nattesøvn er du udrustet til at takle alle dagens udfordringer. Med andre ord, har nattesøvnen store konsekvenser for din livskvalitet.

Vigtigheden af en god nattesøvn hænger sammen med både vores sundhed og trivsel. Typisk vil du selv kunne mærke, hvordan dit humør er påvirket af din søvn, allerede når du står op om morgen. Vågner du om morgenen og føler dig frisk, veludhvilet og fuld af energi til at komme i gang med dagen? Eller vågner du med et dårligt humør og føler, at du stadig er træt eller måske ikke har energi nok til at komme igennem dagen? Så stor en betydning har søvn for resten af vores dag. En god nattesøvn giver os ikke blot energi til den kommende dag, den er også livsnødvendig for vores helbred på længere sigt. Du kan her læse mere, om de forskellige typer af senge, som vi tilbyder hos Sengeland.

Herunder kan du se vores udvalg af elevationssenge

Se kontinentalsenge herSe boxmadrasser her


En god seng giver en god nattesøvn

Type af madrasDin seng danner fundamentet for din hverdag, dit helbred og din livskvalitet. Hvis du har en god seng at sove i, så sover du også godt om natten. Derfor er det vigtigt, at din seng giver dig præcis den støtte og komfort, som du har brug for, så du kan sove dybt og roligt hver nat. Hvis du vil trives i hverdagen, er det en nødvendighed, at du har den rette seng.

Nogle gange er det nødvendigt at udskifte din gamle seng ud med en ny, især hvis du føler, at din seng ikke længere yder den nødvendige støtte og komfort, når du sover. Dog kan det være svært at vide, hvornår det er tid til at købe en ny seng. En god måde at afgøre dette på er ved at mærke efter følgende: Er du øm i kroppen, når du vågner om morgenen? Har du oplevet at andre havde en bedre seng end dig? Ser din madras tydeligt slidt eller brugt ud? Eller bøjer din seng eller madras nedad? Hvis du kan svare “ja” til flere af disse spørgsmål, skal du overveje at købe en ny seng.

Når du har bestemt dig for, at det er tid til at købe en ny seng, er det først og fremmest vigtigt at vælge den type seng, som passer bedst til dig. Derfor bør du stille dig selv følgende spørgsmål: Hvilken type seng foretrækker du? Vil du gerne have en blødere eller hårdere seng i forhold til, hvad du har lige nu? Derudover bør du også tage din vægt med i betragtning, når du skal vælge sengen, du vil investere i. Hvis du har en høj vægt skal du se på hårdere senge, og hvis du er spinkelt bygget, så skal du vælge en lidt blødere model.


Forskellige typer af senge

Kontinentalsenge

KontinentalsengEn kontinental seng er en seng, som giver dig den ultimative komfort og luksus. En kontinentalseng giver dig en samlet løsning, med fokus på både design og komfort. Den er bygget op omkring lag-på-lag princippet, hvilket tiltaler mange, da dette giver den bedste bekvemmelighed, mens man sover.

En kontinentalseng består af 3 lag: En topmadras, en springmadras eller en skummadras i midten, og en boxmadras eller en polstret ramme som bund. Alle kontinentalsenge er inklusiv ben. Med den store mellemmadras undgår du også “revnen i midten”, som mange finder ubehagelig, når man ligger og sover. Med det niveau af luksus, som en kontinentalseng yder, vinder denne type seng derfor ofte en plads i danske hjem. Kontinentalsenge skabe ro, komfort og stabilitet, og forøger din livskvalitet gevaldigt.

Elevationssenge

elevationssengElevationssenge giver stort set lige så meget støtte og komfort, som kontinentalsenge. Derfor er de blevet populære blandt de danske forbrugere, som i høj grad efterspørger stabilitet og støtte til ryggen. En klar fordel ved elevationssenge er selvfølgelig hæve-sænke funktionen, hvilket betyder, at du får en seng, som former sig efter din krop.

En elevationsseng har elevation ved nakke, ryg og ben, hvilket giver nogle behagelige positioner, der er aflastende for kroppen. Det giver en god brugeroplevelse og gør sengen velegnet til både at ligge og sidde i. Det er især en fordel, hvis du normalt ser tv eller læser en bog, mens du ligger i sengen. Sengene er også velegnet, hvis du har dårlig ryg eller skal have hævet benene under restitution.

Sovesofa

SovesofaEn sovesofa er det mest oplagte valg for dig, der har begrænset plads at bo på. Sovesofaen er meget praktisk indrettet og udfoldes let og hurtigt. Med en sovesofa får du både en sofa til gæsterne at sidde på og en seng med plads til en eller eventuelt to sovende personer.

Sovesofaer har desuden ofte et meget lækkert og moderne design: De fås både med og uden chaiselong, og de kan desuden fås i mange forskellige stilede farver. Derudover er materialerne også slidstærke og kan holde længe ud i fremtiden. Med hensyn til komfort, er en sovesofa typisk til den hårdere side, hvorfor det ikke er optimalt for dig, der vil ligge på en blød seng. En sovesofa er en god løsning til gæster eller på et ekstra værelset, men anbefales ikke at benytte som fast seng over en længere periode, hvis din krop kræver støtte og stabilitet.

Boxmadras

BoxmadrasBoxmadrasser er gennem tiden blevet et rigtig populært valg, når danskere vælger ny seng. Dette skyldes, at en boxmadras er den nemmeste og mest enkle løsning. Den består nemlig kun af to dele: En ensidet madras, som er opbygget med en træramme omkring, og meder eller ben, som nemt kan monteres på og af. Derfor er en boxmadras nem at have med at gøre, da den hurtigt kan skilles ad, hvis man ønsker at rykke den.

Med en boxmadrasse får du et pænt og enkelt en seng, som er nemt at sætte sammen. En boxmadras er både hårfør og stabil, og den skaber derfor en god bund for dig at sove på. Boxmadrasser fås i forskellige størrelser og grader af fasthed, og det er dermed muligt at vælge en boxmadras, som passer til lige netop dit behov for komfort. Man kan også vælge en tilhørende topmadras, som fås i mange tykkelser og materialer. Topmadrasser kan være god til at tilføje ekstra komfort, blødhed eller stabilitet til sengen. En topmadras er ofte værd at investere i.


Vælg din nye seng hos Sengeland

Hos Sengeland har vi et bredt udvalg af senge af høj kvalitet, som kan give dig den bedste komfort og støtte, mens du sover. Du kan finde lige præcis den type seng til dine behov, så du kan få din bedste nattesøvn hverdag, lige her på hjemmesiden. Du er også altid velkommen til at komme ned i vores butik, der er beliggende i Søborg. Her står vi altid klar med hjælp i rådgivning, så du kan finde den rette type seng til dit hjem. Desuden har du også mulighed for at prøve de forskellige typer af senge, hvis du møder op i vores fysiske butik.


Kontakt Os

Sidder du med nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til os på telefonnummer 42 91 21 00.