Søvnløshed er desværre et udbredt problem i dag. Omkring halvdelen af alle voksne oplever besvær med at falde i søvn eller sove uden afbrydelser. Det kan have ubehagelige konsekvenser for ens dagligdag – både på arbejdet og i privatlivet.

Søvnløshed kan påvirke din koncentrationsevne. Det kan påvirke dit helbred, da det påvirker hormonbalancen i din krop. Det kan for eksempel øge risikoen for udvikling af depression eller type 2-diabetes. Søvnløshed har generelt stor betydning for din sundhed og trivsel.

Vi har derfor valgt at sætte fokus på søvnløshed, så vores kunder finder netop den seng, der kan give dem den bedst mulige søvn. Vi står altid klar i vores butik i Søborg, så vores kunder kan få den hjælp de behøver for at kunne komme hjem med den seng, der passer netop til dem og deres søvnbehov.


Gode råd mod søvnløshed

Søvnløshed er et problem, der heldigvis kan gøres noget ved. Der er mange gode råd til, hvordan man får en bedre nattesøvn. Man kan for eksempel undgå koffeinholdige drikke efter kl. 16. Nogle har også positiv effekt af mindfulness-øvelser, hvis de har problemer med tankemylder. Vi har her valgt at fokusere på et ordentligt sovemiljø, der kan være afgørende for, om du sover godt.


Kom din søvnløshed til livs med den rigtige seng

Strecthing woman
Det kan være forstyrrende og ubehageligt, hvis man ligger i en seng, som ikke passer til kroppen. Mennesker er forskellige og har forskellige behov. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvad netop dit behov er.

Når man vælger en seng, er der flere faktorer, man kan tage i betragtning. Størrelsen på sengen kan have en stor betydning for, hvordan man sover. Det er individuelt, hvor meget plads man har brug for, men vi anbefaler, at sengen er mindst 10 cm længere end personen, der skal ligge i den.

Derudover er det vigtigt at vælge den helt rigtige madras. Er madrassen for blød eller for hård, kan kroppen komme til at sove i en uheldig stilling, der kan forværre søvnløshed. Det er derfor vigtigt, at man finder en passende madras, så rygsøjlen hverken kommer til at bøje opad eller nedad – men ligger vandret.

Sidst kan man også overveje, om man skal vælge en kontinentalseng, der er bygget op af flere lag og derfor kan give den bedste komfort – eller en elevationsseng, der kan tilpasses ved nakke, ryg og ben, så man kan få maksimal støtte.

Det kan altså være en rigtig god idé at investere i en seng, der passer lige præcis til dit behov, hvis du gerne vil undgå søvnløshed.

KontinentalsengeElevationssengeMadrasser


Sov godt med komfortable dyner og puder

Pillow
En god dyne og pude kan bidrage til en mere behagelig nattesøvn. Det er derfor værd at overveje, hvilken dyne og pude man skal vælge for at sove godt. Hvad der er den helt rigtige dyne og pude, afhænger af den enkeltes behov.

Vi anbefaler, at man vælger en pude ud fra ens primære sovestilling. Nogle mennesker ligger på ryggen, mens andre ligger på siden eller maven. Det vigtigste er, at du kommer hjem med et produkt, der føles behageligt for dig.

  • Hvis man sover på siden:Sover man på siden, kan det være en god idé at vælge en pude, der har noget højde, så den støtter nakken. Man kan samtidig vælge en, der er lidt mere fast, så hovedet ikke synker ned og får nakken ud i en unaturlig position.
  • Hvis man sover på ryggen:Det kan være en fordel med en relativ lav pude, når man hører til den gruppe af mennesker, der primært sover på ryggen. Den kan være stor, lille, blød, fast – det kommer an på, hvordan netop din krop er formet. Vi anbefaler, at man vælger en pude, hvor nakken kommer til at følge den naturlige bøjning, så man får bedst mulig støtte.
  • Hvis man sover på maven:Til dig der sover på maven, anbefaler vi en blød og lav pude. Det skyldes, at man på den måde undgår at strække halsen og nakken på en akavet og ubekvem måde.

En god og behagelig pude kan altså bidrage til et bedre sovemiljø, som spiller en betydelig rolle, hvis man ønsker at komme sin søvnløshed til livs. Derudover kan den rette dyne også bidrage positivt til sovemiljøet.

Dyner kan fås i mange forskellige typer. Der findes både store, tynde, lette, tunge og nogle med forskelligt fyld. Det er derfor vigtigt, at man overvejer, hvordan man selv sover bedst. Vi anbefaler, at man vælger en dyne, der på den ene side holder dig varm, og på den anden side lader din krop ånde. Har man det for varmt eller for koldt, når man sover, kan det føre til ubehag og søvnløshed.

Undgå søvnløshed med ro, mørke og den rette temperatur

Sleeping man
Vil man undgå søvnløshed, er soveklimaet en afgørende faktor. Søvnløshed kan meget hen ad vejen undgås, hvis man ligger i nogle behagelige omgivelser.

  • Ro: Det kan være svært at sove, hvis der ikke er ro. Et roligt sovemiljø kan derfor hjælpe i kampen mod søvnløshed.
  • Mørke: Er aftenerne lyse, kan det være en god idé at sørge for, at der er mørkt i rummet, hvor du sover – for eksempel ved at trække gardiner for. Er der mørkt udskiller kroppen nemlig i højere grad hormonet melatonin, der får os til at slappe af. Det er derfor vigtigt, at der er mørkt, når man går i seng, hvis man vil undgå søvnløshed.
  • Temperatur: For høj eller lav temperatur i rummet, hvor man sover, kan være skyld i søvnløshed. Det er individuelt, hvilken temperatur man sover bedst i, men vi anbefaler et sted mellem 13 og 18 grader. Det vigtigste er, at det føles tilpas for dig.

Et behageligt sovemiljø kan altså afhjælpe søvnløshed. Vi hjælper hellere end gerne med at finde en løsning, der passer netop dit behov. Kom ned i vores butik i Søborg og få personlig vejledning, så du kan komme hjem med de helt rigtige produkter og komme søvnløsheden til livs. Du er også velkommen til at ringe til os på 42 91 21 00.