Søvn er en fundamental forudsætning for, at vi mennesker kan fungere. Vores fysiske og psykiske ydeevne såsom hukommelse, indlæring, energiniveau, humør og koncentrationsevne er direkte forbundet til kvaliteten og varigheden af vores nattesøvn. Derfor skal vi selvfølgelig sørge for at optimere vores søvnkvalitet bedst muligt.

Alle vil gerne være sunde, raske og med masser af energi i hverdagen – altså er der en stor efterspørgsel på sundhed. Denne efterspørgsel er selvfølgelig indbringende for b.la. medicinalfimaer og producenter af ”hurtig” kortsigtet energi som danskerne smider mange penge efter.

Den bedste og mest naturlige måde at sikre sig sin sundhed og energi på, kan man hente i sin egen seng ved at sove rigtigt.

Mange af de sundhedsmæssige behov som søvn naturligt dækker, er de samme behov som vi betaler os til i dyre domme. Som eksempel, er der i Danmark sket en firedobling på forbruget af energidrikke de seneste 6 år, og tendensen er stadig accelerende. Men at dække sit behov på denne måde, svarer til at lappe sin cykel flere gange om ugen, i stedet for at skifte dæk.

Hjernen kan kun fungere optimalt, hvis den er udhvilet og resitueret, det er der intet der kan erstatte. Søvnproblemer har udviklet sig til et folkesundhedsproblem og udviklingen fortsætter i den forkerte retning.

Dette har store konsekvenser for vores samfund, der årligt hæfter for milliarder af kroner som er direkte eller indirekte forbundet til dårlige sovevaner blandt befolkningen.

Denne infografik omkring søvnproblemer er lavet for at oplyse om, hvordan vi kan forbedre folkesundheden gennem noget så simpelt som at sove bedre.

 

Vil du benytte denne infografik?

Hvis du ønsker at benytte vores infografik omkring søvn og sundhed, skal du være hjertens velkommen. Det er ydermere helt gratis for dig at benytte infografikken på din hjemmeside, din blog eller et helt trejde sted. Du skal blot kopiere koden, som du finder i boksen her ved siden af, og indsætter den der, hvor du ønsker infografikken.