Vi hos Sengeland er ikke i tvivl om, at en pude i høj kvalitet, der giver den rette support, kan give dig den nattesøvn du fortjener. Dette betyder også at en god pude kan gøre underværker, og hjælpe dig til en bedre søvn. Derfor bør du også stille høje krav, når du skal skal købe din næste pude. Vi har et bredt udvalg af puder, og vi er sikker på, at vi har en der passer til dig.

Se kontinentalsenge herSe elevationssenge herSe boxmadrasser her


Sådan vælger du den rette pude

Det er forskelligt fra person til person, hvilken pude der passer bedst. Derfor skal du vurdere hvilken pude du skal have, ud fra hvilken soveposition du anvender mest. Vi hos Sengeland vil gerne guide dig til at vælge den rette pude. Herunder er der nogle vejledende retningslinjer til, hvilken type pude du skal have:

 • Ligger du på ryggen, skal man have en optimal støtte i krumningen af nakken. Dette betyder ikke man skal have en høj pude, men en der former sig efter hovedet. Derfor er fylden i puden det vigtigste, når du ligger på ryggen.
 • Ligger du på maven skal man have en blød pude, der ikke er for høj, så man ikke strækker halsen. Dog fraråder man at sove på maven, da dette ikke er en naturlig stilling for rygsøjlen.
 • Ligger du på siden skal du have en højere pude, som er fast. Du skal huske på, at puden skal være lige så høj, som afstanden fra skulderen til hovedet. Dermed undgår du en for høj eller lav krumning på nakken, som kan give smerter.
 • Valg af fyld i puder

  Nu hvor du er blevet klogere på, hvilken type pude du skal have, skal du vælge hvilken type fyld der passer bedst til dig. De forskellige typer af fyld bestemmer hvordan du ligger med hovedet om natten. Derfor skal fyldet i puden passe til din soveposition. Bliver klogere på, hvilken type fyld, din fremtidige pude skal have:

  Naturfyld

  Disse puder indeholder dun og fjer, hvilket giver en god støtte til hovedet. Ligegyldigt om du ligger på siden, maven eller ryggen, har denne type pude en naturlig spændstighed, hvilket betyder at man kan flytte rundt som man vil. Yderligere kan naturfyld effektivt flytte fugt væk fra kroppen.

  Fiberfyld

  Disse puder er fyldt med fiberfyld, som har de samme egenskaber, som en pude med naturfyld. Hvis du er allergisk over for dun, vil en pude med fiberfyld være det rette valg for dig.

  Memory-skum

  Puder der er lavet memory-skum kan også bruges af allergikere, da husstøvmider ikke kan leve i dette skum. Puden former sig efter dit hoved, hvilket vil sige at både skuldre og nakke hviler i den mest komfortabel stilling, som er naturlig for din krop. Denne pude anbefales især til dig, som ligger på siden og sover.

  Latex

  Puder der er lavet af latex, som også er en type af skum, er ligeledes allergivenlig. Desuden er latexpuder lavet i et åndbart materiale, og derfor er det en god pude til dig, der har det varmt om natten. Denne puder giver en god støtte, selvom den ikke er hård. En latexpude er især god til dig, der sover på siden.

  Køb din pude i Sengeland

  I Sengeland har vi et bredt udvalg af puder, i høj kvalitet. Hvis du er i tvivl om hvilken pude du skal have, kan du finde et team af sengespecialister hos os, der kan vejlede dig til den rette pude. Du kan komme forbi vores butik i Sønderborg, og selv afprøve vores puder. Du har også mulighed for at bestille din pude online, og du er velkommen til at ringe på: 42 91 21 00, hvis du har spørgsmål til vores puder. Du kan se vores udvalg af puder her.