Ligesom det gør sig gældende ved valg af seng, så er valg af dyne en meget individuel sag. Vi har alle forskellig kropstemperatur, og vi opfatter desuden kulde og varme forskelligt. Nogle er yderst kuldskær, imens andre hver nat kæmper med hedeslag. Derfor findes der også et hav af dyner, som alle kan noget forskelligt. Nogle mennesker ejer endda både en vinter- og en sommerdyne, som de bruger afhængigt af sæson. Det er fyldet vores dyner, som afgør hvor meget de varmer. Men det er ikke det eneste, som du skal tage hensyn til, når du køber nye dyner. De fås nemlig også i flere forskellige størrelser. Eksempelvis produceres der ekstra lange dyner til dig, som er højere end gennemsnittet, eller dobbeltdyner til jer som elsker at ligge tæt. Herunder kan du desuden se vores udvalg af lagner og sengelinned, som du måske også skal have med i købet.

Herunder kan du se vores udvalg af lagner og sengelinned


Find din nye seng hos Sengeland

Er du på jagt efter en ny seng i formidabel kvalitet, så lad Sengeland være løsningen på problemet. Vi sælger flere forskellige typer af senge, som kan dække langt de fleste behov og dermed sikre dig en god nattesøvn. Hos Sengeland kan vi vores kram, og vi rådgiver dig gerne, når du skal ud og købe din nye drømmeseng. Se gerne vores udvalg ved at klikke dig rundt herunder.

Se kontinentalsenge herSe elevationssenge herSe boxmadrasser her


Sådan vælger du den rette dyne

Både at fryse og svede under en nats søvn kan være forstyrrende. Derfor er valget af den rette dyne vigtig, så man undgår at vågne flere gange i løbet af en nat. Yderligere kan det være nødvendigt med to forskellige dyner, i forhold til når det er sommer og vinter. Herunder er de vigtigste faktorer du skal tage stilling til, når du skal købe en ny dyne:

Dynernes størrelse

Man skal vælge dynens længde efter sin egen højde. Vi anbefaler at du vælger en dyne der er 20 cm længere, end din højde. Eksempelvis hvis du måler 180 cm høj, vil det være ideelt at vælge en dyne der er 200 cm lang. Hvis dine fødder stikker uden for dynen, opnår dynen ikke sin fulde effekt, sammenlignet med når hele kroppen er dækket. Hvis du og din partner ønsker en dobbeltdyne, skal dynens længde tage udgangspunkt i den af jer der er højest.

Herunder er der et overblik over de mest almindelige dynemål i Danmark:

  • 140×200 – Denne betegnes som den “normale” størrelse dyne
  • 140×220 – En ekstra lang dyne, til dig der er højere end gennemsnittet
  • 200×200 – Denne betegnes som en normal dobbeltdyne
  • 200×220 – En ekstra lang dobbeltdyne
  • 240×220 – En ekstra bred og lang dobbeltdyne

Dynernes fyld

Dynens fyld afgør dynens kvalitet. Hos Sengeland har vi fokus på høj kvalitet, og derfor lever alle vores dyner op til vores standarder. Hvis du vil have den højeste kvalitet, skal du vælge en dundyne. Denne er generelt bedre at sove med, hvilket skyldes at den består af under 50% fjer. Man kan også få en fiberdyne, som er af lavere kvalitet, men som kan bruges som ekstra dyne eller i sommerhuset.

Kropstemperatur

I dyneverden findes der tre forskellige typer af temperatur i dyner, som kaldes: sval, lun eller varm:

Sval er til dig der har det meget varmt om natten. Derfor betegnes sval ofte som en sommerdyne, men hvis du har en tendens til at svede om natten, kan du sagtens bruge denne hele året rundt.
Lun er en gennemsnitlig dyne, som hverken betegnes som varm eller kold. Der er mange mennesker der benytter denne type dyne hele året rundt.
Varm er, som navnet betegner, en varm dyne og bruges oftest som en vinterdyne. En varm dyne har en bedre isoleringsevne, og kan være det rette valg for dig, der har en tendens til at at fryse om natten.

Hvis du sover i et rum med en temperatur på 20 grader, som anbefalet, vil en helårsdyne med en bæreevne på omkring 10-12 være det rette valg for de fleste mennesker. Dog kan det som nævnt tidligere, variere meget fra person til person, og dette er blot et pejlemærke når man kigger på dyner.

Køb dyner hos Sengeland

Ring 42 91 21 00

Hos Sengeland ønsker vi at give dig en helt komplet løsning, når du skal sove. Derfor tilbyder vi flere varianter af senge, samt dyner og puder, af højeste kvalitet. Du er altid velkommen til at besøge vores butik i Sønderborg, og blive vejledt gennem vores udvalg af dyner.