Hvis du mangler overskud og energi i hverdag, så bør du måske overveje, om din søvnrytme er helt, som den skal være. Vores nattesøvn har nemlig en enorm effekt på vores ve og vel, og derfor er det også vigtigt at du tager denne og dit valg af seng og madras alvorligt. En forkert madras kan give voldsomme smerter i ryg og lænd, og dette kan give dig langt flere skavanker, hvis du lader det stå til.

Døjer du allerede med smerter i ryggen, eller har du tendenser til at udvikle dårlig ryg, så invester i en madras specielt egnet til at forebygge smerter. Hos Sengeland er vi specialister i at finde frem til hvilken madras, der vil kunne gavne netop dig, og gøre op med dine rygproblemer. Der er en del faktorer, som der skal tages hensyn til, når vi skal finde den rette madras til dig. Dem kan du læse mere om herunder.

Herunder kan du se vores udvalg af madrasser

Hårdhed

Det er oftest en personlig vurdering, der afgør, om du har lyst til at sove på en hård eller en blød madras. Dog har madrassens hårdhed betydning for din ryg samt din trivsel i hverdagen. Er din seng for hård, kan det medføre, at du får ondt i ryggen om natten, hvorimod en for blød seng kan medføre ryg- eller nakkeproblemer.

Hos Sengeland kan vi hjælpe dig med at afgøre, hvilken hårdhed din madras skal have. Når du lægger dig på siden, er det vigtigt, at din talje og skuldre ikke synker for langt ned i madrassen. For at opnå balance, skal din rygsøjle ligge vandret i sengen. Vi kan desuden tilbyde en rullemadras eller en topmadras, som ligeledes kan tilføje komfort til nattesøvnen.


Støtte

Madrassens hårdhed har ligeledes betydning for den støtte, som du får, når du sover om natten. Den rette støtte gør, at du nemmere kan bevæge dig, imens du sover, hvilket medfører, at din rygsøjle ikke belastes i løbet af nattens timer.

En ensartet støtte opnås for nogle, hvis din madras er en smule blødere de steder, hvor din krop tilføjer den største vægt. Dette er områder omkring skuldre og hofte. Det er desuden vigtigt, at din lænd får støtte, når du ligger på ryggen. Dette opnås, hvis madrassen udfylder det meste af hulrummet mellem din lænd og sengen. Sengeland kan hjælp og rådgive dig omkring, hvilken støtte, der er bedst egnet til din ryg.


Størrelse

Hvis du søger en madras til dårlig ryg, er madrassens størrelse også af vigtig betydning for din nattesøvn samt trivsel i hverdagen. Det er vigtigt, at du vælger en madras, som minimum er 10 cm. længere end din egen højde og så bred som mulig.

Hos Sengeland tilbyder vi madrasser i mange forskellige størrelser. Er madrassen til både dig og din partner, er det vigtigt, at den er en passende størrelse til jer begge to. Vi tilbyder hjælp og rådgivning til at finde den rette størrelse, der passer både din krop og dit hjem.


Trykfordeling

Når kroppen går i søvntilstand, ligger den et hårdt pres på madrassen. Det er derfor vigtigt, at madrassen har de rette fjedre, som giver dig den bedst mulige nattesøvn.

Hvis din madras ikke har den rigtige trykfordeling, kan det medføre, at du får ondt i ryggen om natten. Derfor bør du henvende dig til din forhandler, som kan fortælle dig mere om madrassens trykfordeling. Hos Sengeland kan vi rådgive dig samt hjælpe dig til at vælge den madras, som vil give den bedst mulige nattesøvn for dig.


seng og madras til daarlig ryg

Ondt i ryggen om natten

Søvnen er en vigtig del af vores liv og afgørende for trivslen i vores hverdag. Vi tilbringer allesammen adskillige timer i sengen i løbet af et døgn, og det er derfor altafgørende, om du sover på en god og komfortabel madras, som giver dig den støtte, som din ryg har brug for.

Hvis du sover dårligt om natten, kan det nemt skyldes, at du ikke sover på den rette madras. Vi anbefaler derfor, at du henvender dig til os, så vi kan rådgive dig angående en madras til dårlig ryg.

Du kan altid kontakte os, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning samt besøge os i vores butik på Vadbro 14, 2860 Søborg.